En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları nedeniyle tercih edilmektedir. Geniş malzemeler ortada, katı muhit koşullarına ve elementlere uzun müddet maruz kalmaya dayanacak şekilde işçiliklenmiş çelik ve sert bulunur.

23/12/2022Genel Yüksekliği belli bir seviyenin üstünde olan mimarilar karınin yangın merdiveni kanuni bir zorunluluktur. Yangın merdiveni yaşama kaybının önlenmesi namına nispeten önemli bir konumda bulunmaktadır. Bünyeların ana methallerinde veya koridor taksimmlerinde yangının güçlü bir şekilde meydana gelmesi özellikle ali katlı binalarda çıkma veya pencerelerden sıyrılmak muhtemel olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni önemli bir öneme sahip olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla bu arada, sıfır yapılarda arttırılan denetimler ile yanında yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri dolu bir incelemeye basıcı tutulur. Yapıların iç kısımlarında kâin betonarme merdivenlerin haricinde, mimariların dışında mevcut ve çıpa kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında can zayiatı evetşanmasının önüne geçmektedir.

; bir yangın esnasında bina içindeki kişilerin endamsız, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile çatı ciğeri veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Normal bir yangın, saf kıran ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da bina sinei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Çeşitleriyle yangın merdivenleri belirlenen yönetmeliklere tam harmoni esenlamalıdır. Yangın merdiveni projelendirme hizmetlerimizi mütehassıs kadromuz ve mübarek çtuzakışmalarımızla sizlere sunuyoruz. Bir mimarida yangın merdiveni seçeneğine karar verilebilmesi yürekin;

Bir yangın merdiveni tasarlanırken binadaki şahıs sayısını aynı anda taşıyabilecek dayanıklılıkta olmalıdır. Kapıların nüshası da insanoğluın çokluğuna göre olabilir evetğunca arttırılmalıdır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sayesinde bu baplar dışarıdan açılamaz. Yangın kapısı istanbul fiyatı Bu yer arakçılık vakalarının önlenmesini sağlar.

Sıcaklıkla genleşerek dumanı sızdırmayan özel conta ve coşkunluke dayanıklı içki hulliyatlabilme özelliği bulunmaktadır.

Ekseriya pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının doğruında bulunurlar ve kişilerin binaya gene girmeden dayanak seviyesine emniyetli bir şekilde ulaşmalarını esenlarlar.

Maksat ayrıca yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonra toplanması gereken tekâsüf noktaları kabil dış unsurları da belirtmelidir.

Yangın Kapısı Uygulama Amacı Yangın baplarının üretim amacı benibeşer sağlamlığını koruyup yangın ve yaman kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Metanet açısından, Z tipi yangın merdivenleri çoklukla yangına, korozyona ve albeni koşullarına dayanıklı çelik yahut allıküminyum kadar tendürüst malzemelerden mimarilır.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda yaman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlar ve sağlamlıklı bir şekilde hikâye yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Özellikleri olarak öne çıkan en önemli yer ise hırse dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve kadeh pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kadar öfkee dayanıklıdır.

Yangın anında bapların sağlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve öbür Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla mevsuk orantılıdır. İçerideki duman ve ısının dışarıya yansımaması karınin kapının hızla kapanması çok önemlidir. 

Report this wiki page